Verslumo mokymai muzikos profesionalams su prof. Toni-Matti Karjalainen (Sibelijaus akademija)

  • 2024 m. balandžio 24 d.

Gegužės 22 dieną Kompozitorių namuose Vilniuje (A. Mickevičiaus g. 29) vyks šeštieji Verslumo mokymai muzikos profesionalams, kuriuos antrus metus iš eilės ves į Vilnių sugrįžtantis Helsinkio menų universiteto Sibelijaus akademijos menų vadybos profesorius Toni-Matti Karjalainen.

Mokymai vyks anglų kalba.

Kam skirti šie mokymai?

Paskaitų ir praktinių seminarų diena skirta muzikos, meno ir kultūros srityse dirbantiems ar jomis besidomintiems specialistams, studentams ir kitiems šių sektorių dalyviams. Seminaro turinys bus adaptuojamas atsižvelgiant į mokymų dalyvių profilius ir poreikius. Vyks diskusijos, bus sudarytos sąlygos dalintis patirtimi ir idėjomis, į problematiką žvelgiant iš tarpsritinės ir tarpdisciplininės perspektyvos.

Kodėl verta dalyvauti?

  • Įgysite žinių apie ateities iššūkius ir skatinsite naujo pobūdžio bendradarbiavimą muzikos, meno ir kultūros srityse.

  • Gebėsite rasti naujų būdų išspręsti transformacijų, keičiančių dabartines kūrybinio darbo struktūras ir pobūdį, klausimą.

  • Įgysite pranašumo dirbant su tarpsektoriniu bendradarbiavimu įvairiose kūrybinėse ekosistemose, tarpsektoriniu dialogu, kūrybiniu verslumu ir bendradarbiavimo verslo modeliais.

  • Aptarsite konkrečius savo, kaip kūrėjo, menininko, vadybininko, moderatoriaus ar kito muzikos ar kultūros sektoriaus praktiko poreikius ir iššūkius.

  • Dalinsitės savo patirtimi ir kartu kursite naujas bendradarbiavimo formas.

Mentorius

Toni-Matti Karjalainen dirba menų vadybos profesoriumi, MuTri doktorantūros mokyklos ir tyrimų skyriaus vadovu Sibelijaus akademijoje, Helsinkio menų universitete, taip pat keliuose universiteto valdymo organuose. Toni-Matti Karjalainen yra ir Europos kultūros vadybos ir kultūros politikos tinklo ENCATC valdybos narys. Jis yra menų daktaras (meno ir dizaino) ir mokslų magistras (ekonomika), jam suteiktas muzikos ir kultūros eksporto vadybos docento vardas Aalto universitete (Suomija). Profesiorius turi ilgametę patirtį įvairiose kūrybos srityse, yra dirbęs pranešėju, lektoriumi, renginių organizatoriumi, recenzentu ir vadovu universitetuose, mokyklose, renginiuose įvairiose šalyse. Jis parengė daugiau nei šimtą publikacijų akademiniuose ir populiariuose forumuose, kurių temos apima produktų semiotiką, produktų kūrimą, dizaino vadybą, prekių ženklų kūrimą, vizualinę komunikaciją ir kt. Pastaraisiais metais jo publikacijos ir mokslinė veikla sutelkta į muzikos eksportą, kultūrą ir menų vadybą. Daugiau informacijos: http://tonimattikarjalainen.info

Programa 

10:00 Dalyvių prisistatymas. Įžanga: Požiūriai į kūrybinį bendradarbiavimą, ekosistemas, dialogą ir verslumą
11:10 Kavos pertrauka
11:30 Bendro kūrimo pratybos I: kūrybinių ekosistemų ir bendradarbiavimo tinklų žemėlapių sudarymas
13:00 Pietų pertrauka
14:00 Bendro kūrimo pratybos II: galimybių nustatymas, tarpsektorinio dialogo skatinimas
15:10 Kavos pertrauka
15:30 Kūrybiškumo skatinimo pratybos III: kūrybinių verslo modelių kūrimas
16:30 Diskusija ir apibendrinimas, sertifikatų įteikimas

Dalyvio mokestis – 30 Eur.

Į kainą įskaičiuotas visos dienos dalyvavimas mokymuose, praktiniuose užsiėmimuose, vanduo, kava, arbata, maitinimas, mokymų baigimo sertifikatas.

Registracijos forma ir informacija, kaip sumokėti dalyvio mokestį: 

https://forms.gle/t4TgST1gmUuUzeZ49

Registracija vyksta iki gegužės 19 d.

Mokėjimų informacija
VšĮ Lietuvos muzikos informacijos centras
Sąskaitos numeris LT297300010083282279
Paskirtis: Mokymų dalyvio mokestis

Kilus klausimams, rašykite adresu greta@mic.lt

„Facebook“ renginio nuoroda


Organizuoja: Lietuvos muzikos informacijos centras
Partneris: Lietuvos kompozitorių sąjunga
Mūsų veiklas finansuoja: Lietuvos kultūros taryba